[10] Gjuha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Gjuha zyratre e Suedisë është suedishtja, [11][12] një gjuhë e ngjajshme me danishten dhe norvegjishten, por ndryshojnë shqiptim dhe ortografi. Norvegjezët kanë pak vështirësi për të kuptuar suedishten, dhe danezët gjithashtu mund ta kuptojnë atë, me pak më shumë vështirësi se norvegjezët.
Sidoqoftë, nuk mbahen statistika zyrtare për përdorimin e gjuhës. Euro U17 për vajza/ Shqipëria nis grumbullimin, trajneri Kola Euro U17 për vajza/ Shqipëria nis grumbullimin, trajneri Kola zbardh listën është radha e Kombëtares U-17 të zbresë në fushë e tëAMBASADA E SUEDISË Tiranë, Shqipëri - Sweden Abroad Njoftim · Photo of film toolkit. Swedish film selection 2022 photo from showreel. 16 Sht 2022. Netët e filmit suedez - “Një person mund të bëjëShqipëria U-17 / Flasin futbollistët e rinj: Kombëtarja, dëshirë e bërë realitet - FSHFKombëtarja shqiptare e 17-vjeçarëve, pas ndeshjes që zhvilloi ditën e mërkurë kundër bashkëmoshatarëve të Kosovës, ka zhvilluar këtë të enjte një tjetër stërvitje në prag të sfidës që do të luajë ndaj ekipit Kombëtar U-18. Vëllazërorja, që u zhvillua në Kosovë, përfundoi me rezultatin 0-2 në favor të kuqezinjve, ndërsa tekniku Ervin Bulku pati mundësinë të provonte lojtarët e rinj të grumbulluar.
Trajneri Ervin Bulku për fshf. org ka thënë në lidhje me shortin dhe objektivat: “U njoha me shortin e Europianit, patjetër që janë rivalë shumë të fortë. Të gjitha ekipet që marrin pjesë janë të një niveli shumë të lartë. Do të vijojmë punën e nisur prej kohësh për t’u përgatitur sa më mirë për këtë turne dhe për të konsoliduar grupin e lojtarëve. Detyra jonë fillimisht është të seleksionojmë lojtarët më të mirë shqiptarë të kësaj grup-moshe që luajnë kudo nëpër botë dhe të zbulojmë sa më shumë elementë të talentuar, duke i promovuar më pas në ekipet kombëtare të moshave”.
Shorti i Euro 2022-23/ Shqipëria U17 mëson rivalët, spikat KroaciaSPORT, 8 Dhjetor 2021, 14:37 TPZ Shqipëria U17, e drejtuar nga Ervin Bulku, ka mësuar emrat e skuadrave kundërshtarë në kualifikueset e Europianit 2022/23. Kuqezinjtë pozicionohen në grupin 7 me rivalë si Suedia, Kroacia Uellsi. Ndeshjet do të zhvillohen më 20, 23 dhe 26 tetor 2022 në Kroaci. Dy vendet e para kalojnë në “Elite Round”, si dhe e treta më e mirë në 13 grupet e kualifikueseve. Faza finale e këtij kompeticioni mbahet në Hungari në maj të vitit 2023.
(SOT=) Suedia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 20 tetor 2022 | Weequahic ParkSuedia jugore është kryesisht tokë bujqësore. Në përgjithësi, megjithatë, i mbuluar 60% të sipërfaqes totale dhe 75% të sipërfaqes së tokës e mbuluar me pyje. Tokës pyjore Suedisë që i përkasin thekë perëndimore të tajgë euro-aziatik. Dendësia e popullsisë është edhe më e lartë në jug, me qendër kryesisht në Mälardalen, Bergslagen, Rajoni Öresund dhe Västra Rajoni Västra. Në Västra jugore të drejtuar shumë lumenj në mes të malësisë ashtuquajturit jugore dhe rrjedhat si në veri dhe jug, lindje dhe perëndim. Suedia mban monedhën e vet, Krona suedeze (SEK), një rezultat i suedezëve që ka refuzuar euro në një referendum.
Popullsia e Suedisë është rreth 10. 4 milion. Suedia ka një dendësi të ulët të popullsisë prej 25 banorë për kilometër katrorë me popullsinë përqendruar kryesisht në pjesën jugore të vendit. Rreth 85% e popullsisë jetojnë në zonat urbane. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Suedisë është Stokholmi. Suedia doli si një shtet i pavarur dhe i bashkuar gjatë Mesjetës. [13] Anglishtja u bë një lëndë e detyrueshme për studentët e shkollës së mesme që studionin shkencat natyrore që nga viti 1849 dhe ka qenë një lëndë e detyrueshme për të gjithë studentët suedez që nga fundi i viteve 1940. Në varësi të autoriteteve lokale të shkollës, anglishtja është aktualisht një lëndë e detyrueshme midis klasës së parë dhe klasës së nëntë, me të gjithë nxënësit që vazhdojnë në shkollën e mesme duke studiuar anglisht për të paktën një vit tjetër.
Shumica e studentëve gjithashtu studiojnë një dhe nganjëherë dy gjuhë shtesë. Këto përfshijnë (por nuk kufizohen në) gjermanisht, frëngjisht dhe spanjisht. Danishtja dhe norvegjishtja mësohen ndonjëherë si pjesë e kurseve suedeze për folësit amtare. E njëjta gjë vlen edhe për folësit standardë suedezë, të cilët e kanë shumë më të lehtë të kuptojnë norvegjishten sesa danishten. Dialekti i Skånes, pjesa më jugore e vendit, është e ndikuar nga danishtja, sepse rajoni tradicionalisht ishte një pjesë e Danimarkës dhe sot ndodhet afër tij. Finlandishtja konsiderohet si gjuhë e pakicës. Për shkak të një fluksi të folësve vendas të arabishtes në shekullin 21, përdorimi i arabishtes ka të ngjarë të jetë më i përhapur në vend sesa ai i finlandishtes.
Fshf. org ka zhvilluar dy intervista me dy nga futbollistët e Kombëtares U-17, Davide Ziu dhe Orgito Ruçi, të cilët folën për grumbullimin me ekipin Kombëtar dhe grupin kuqezi. Suedia - Wikipedia Suedia, (Suedisht: Sverige) zyrtarisht Mbretëria e Suedisë (Suedisht: Konungariket Sverige), është një shtet skandinav në pjesën veriore tëKreu | Radio Televizioni Shqiptar RTSH, Lajme Sport, Futboll, Orkestra, Radio, Rti, Shqipëria U-17 / Flasin futbollistët e rinj: Kombëtarja, dëshirë Fshf.
(transmetim#) Suedia U17 Shqipëria U17 drejtpërdrejt live 20 (transmetim#) Suedia U17 Shqipëria U17 drejtpërdrejt live 20 tetor 2022. 06. 2017, ora 11:00, Stadiumi “Reshit Rusi” (fusha e Lëkurave/Shkodër) •Fieri –
Riksbank Suedisht-themeluar në 1668 dhe kështu duke e bërë bankën më të vjetër qendrore në botë-aktualisht është duke u përqendruar në stabilitetin e çmimeve me një objektivin e inflacionit prej 2%. Sipas Anketës Ekonomike e Suedi 2007 nga OECD, inflacioni mesatar në Suedi ka qenë një nga më të ulëtat ndër vendet evropiane që nga mesi i viteve 1990, kryesisht për shkak të çrregullimit dhe shfrytëzimit të shpejtë të globalizimit. Flukset më të mëdha të tregtisë janë me Gjermaninë, Shtetet e Bashkuara, Norvegjia, Britania e Madhe, Danimarka dhe Finlanda.
Kat. e Parë C U-17 - FSHF Ndeshjet e javës ; 09-04-2022 13:00, Flamurtari B U-17, 0 - 2, FC Lushnja ; 10-04-2022 10:00, KF Egnatia, 1 - 2, Fc.Apollo